Igazi mai, modern bor született az ősi magyar fajtából a neszmélyi dombokon. A kézi szüretelésnek és a fürtválogatásnak, valamint a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően kristálytiszta ízekkel, mezei virágokra emlékeztető intenzív illatokkal, telt zamatokkal akár aperitívként, akár fehér húsokhoz, halételekhez kiváló.
Világos zöldessárga bor gyümölcsös-citrusos-virágos, közepes intenzitású, de gazdag illattal, igen üde savakkal, itt is, mint minden Kamocsay Prémiumban, hibátlan balansz illatban-ízben. A telt korty csontszáraz, nem túl hosszú, jóízűen savankás, finom nyári bor.
A királyleányka szőlő Erdélyből jött át a kombinátos időkben, a hetvenes évek táján. Könnyed és illatos hölgyike, aki a fehérboros tájakon érzi otthon magát. Kicsi szemek, kicsi fürt, kicsi bor, amennyiben mindig friss, üde, szőlővirágos és fincsi bort ad, de nagy bort nemigen. Nem is az a dolga, igazi jó savú nyári bort adó-alapanyag,
Salátabor és lecsó, rizottó és sült zöldség, camembert és kecskesajt, grillcsirke és grillezett hal jól jár vele.
Telt, gazdag, vastag és fantasztikusan illatos. Kerekded idomokról, az érett alapanyagról és m...
Prémium olaszrizlingünk megmutatja, hogy mitől is oly népszerű ez a fajta, s miért az egyik ...
Prémium olaszrizlingünk megmutatja, hogy mitől is oly népszerű ez a fajta, s miért az egyik ...
A jó külsejű palackban, melynek arany kapszulája rímel a bor színére, az erős honi rozé-me...