HU

Kamocsay Ákos blogja

A „Soós”

2016/03/30

A Soós megér egy misét. A borászok nagy generációjának szinte minden tagja a Soósba járt, ma pedig itt folyik tán a legsikeresebb gyorstalpalós OKJ-s borászképzés, telt házakkal. Kamocsay Ákos 1960-64 között volt a kiváló intézet és a szigorú kollégium hallgatója-lakója.

More

A kézművességről 2.

2016/03/16

Ha tetszik, ha nem, a borokat a fogyasztónak, nem egymásnak készítjük, és meg is akarunk élni belőle, ez ténykérdés. Ezért a borászkodásból a természetességre törekvés ideája mellett nem maradhat az, akinek a bor készül és a piac, ahol ahol a fogyasztó hozzájut a borhoz.

More

A kézművességről 1.

2016/03/09

Sokszor szembeállítják egymással az ún. kézműves és a nagypincészetek borait, mondván: az előbbi az igazi, utóbbi indusztriális tömegtermék, pedig már maga a szembeállítás is hamis. A bor funkció, a komplex, egyedi csúcsbor dolga, hogy komplex módon kifejezze a termőtájat, a termékpiramis többi része (ez kb 95 %, mely egy éven belül elfogy) a hétköznapok friss, érthető, jó italú bora, márpedig az évben több a hétköznap, mint az ünnepnap. A legnagyobb dolog friss, érthető és jó italú, ugyanakkor komplex, egyedi, a termőtájat is kifejező bort készíteni, a Kamocsay Prémium borok erről szólnak.

More