EN

Blog

Nemespenész, a jó bor cégére

2020/07/23

Egyszer egy társaságot láttunk vendégül, és végigvezettük őket a borászaton. Az acéltartályok laboratóriumi körülményeiből, ahol minden csillog-villog, érkeztünk az ászok pincébe, amelynek falán már szépen megtelepedett a nemespenész. Az egyik vendég nézegette, és azt mondta: "Ezeket a pókhálókat azért már leszedhették volna!" Mire Kamocsay Ákos: "Uram! Ha tudná, mennyibe került ezt felrakni......."

Tovább

Muzeális kóstoló 07.24. - Emlékcseppek - Kamocsay Ákos írása

2020/07/15

"Járkálok a múzeum boros állványai között. Egymás mellett sorakoznak a nemespenésszel vastagon benőtt palackok. Nézem a palackok sokféleségét és közben rájövök…. Itt mindegyiknek története van! Jé, itt egymás mellett két ‘97-es...Merlot-Kékfrankos és Chardonnay."
Muzeális kóstoló 07.24-én Neszmélyen.

Tovább

Neszmélyi sokszínűség az Olaszrizling Október Nagykóstolón

2019/10/15

Kamocsay Ákos Prémium Borainak főszereplésével rendezték meg október 12-én az Olaszrizling Október Nagykóstolót a Corinthia Hotelben. Ezen a napon ismét Magyarország legnépszerűbb fehérbora került a borkedvelők érdeklődésének középpontjába, köztük a neszmélyi olaszrizlingek, és ezek csúcsbora, Kamocsay Ákos 2017-es Prémium tétele.

Tovább

Szüreti helyzetkép

2019/10/08

Megérkezett az első dér a Neszmélyi borvidékre. Mondhatni, hogy jókor, mert a szüret javán már túl vannak a szőlészek. Leszedték a kesztölci Urbánkó dűlőben a szürkebarátot, a kocsi és a dunaszentmiklósi dűlőkben a hárslevelűt. Most az utóérés tart az édes borszőlőknél, a töppedés, ekkor koncentrálódnak beltartalmi értékeik. Növekedik a szőlőben a cukortartalom, a savtartalom pedig csökken.

 

Tovább

Prémium Chardonnay Dűlőválogatás 2017, a társasági borkóstolás

2019/09/02

Minden évben sokféle chardonnay terem nálunk, és ahány terület, annyiféle bort adnak a dűlők. Nagyon érdekes összekóstolni egy évnek a sokszínű termését (amit mi mindig meg is teszünk), és arra gondoltunk, hogy ezzel az élménnyel megajándékozzuk a borkedvelőket is. Ezért összeállítottunk egy exkluzív borválogatást a 2017-es év terméséből. De ebben azért több van, mint egy szokásos borkóstolgatás..

Tovább

Chardonnay, az örök trendi

2019/08/28

Kivételes arány, hogy a 400 hektáros Hilltop szőlő negyedén egyetlen fajta, a chardonnay terem. A magyarázat egyszerű: így diktálta a piac. Amikor 1993-ban Neszmélyre kerültünk..

Tovább

Zenés borkóstoló Kamocsay borokkal

2019/07/11

Zenés borkóstoló címmel indult útjának a Hegyvidéki Kulturális Szalonban egy nyári kultúrsorozat, melyben a kóstolás művészetét nem meglepő, ám egyre ritkábban látott módon összekapcsolják a komolyzene makulátlan szépségével. Június 14-én Kamocsay Prémium borokat ízlelhetett a borszerető közönség miközben Vivaldi, Bach, Debussy és más csodás zeneszerző alkotásait hallgathattuk. 
 

Tovább

5 dolog, amiért ilyen jó még sosem volt a rozé és a fehérbor

2019/06/21

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

Tovább

1 2 3 4 5 >