2023/11/08
A műsor témái széles skálán mozognak a biológiatudománytól a mechatronikán át a történettudományig, tartalmai között megjelennek az orvostudomány legfrissebb kutatásai, a bioetika kérdései és a hétköznapi fantasztikumok is.
A csaknem félórás műsor megpróbálja lefedni a tudományos szcéna egészét. Minden adás egy vezértéma köré épül, amit különféle aspektusokból közelítenek meg.
Az október 29-i műsorban Kamocsay Ákos főborászunk is nyilatkozik a szőlőről, szüretről
Tartalom
- Szüreti mulatság, amit ott is megtartottak, ahol szőlő sem termett.
- Mit rejt a szőlő? A gyümölcs jótékony hatásai.
- Génbankban őrzött szőlőfajták a Pécsi Tudományegyetemen.
- Tripolszky Anna pedig annak jár utána, hogy hogyan kerül a buborék a palackba, vagyis hogy miként születik a pezsgő.
A teljes adás megtekinthető illetve a leirata elolvasható ide kattintva